“The visible and invisible worlds are inextricably intertwined … once you have opened your eyes to this, you can dance between them."

- Alberto Villoldo

Mirjam Krowinkel: verbinder, systemisch begeleider en trainer

Als systemisch begeleider en trainer draag ik graag bij aan een traumasensitieve en wakkere wereld. Mijn heldere blik, intuïtie, gevoeligheid en ervaring zet ik graag in om mensen te begeleiden.
Zodat jij zicht krijgt op jouw eigen patronen en de kracht om die te doorbreken. Zo ontstaat er beweging. Terug in verbinding met je eigen gevoel en je eigen-wijsheid.

Mijn waarden

Verbinden vanuit gelijkwaardigheid

Vanuit het besef dat we allemaal gelijkwaardig zijn maken we échte verbinding. In een veilige omgeving kunnen inspiratie, inzichten en energie vrij stromen.

Delen vanuit vertrouwen

Vertrouwen geven en dit ook kunnen ontvangen. Jezelf kwetsbaar durven opstellen en met open blik in de spiegel kijken. Vanuit vertrouwen kun je jouw persoonlijke zoektocht aangaan.

Waarnemen vanuit aanwezigheid

Volle aandacht in het moment: kijken met een heldere blik en luisteren naar wat er écht gezegd wordt. Intuïtieve reflectie leidt tot nieuwe inzichten, die beweging kunnen brengen in bestaande patronen.

Over mij

Mijn naam is Mirjam Krowinkel. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Het geeft mij veel voldoening om (on)bewuste patronen zichtbaar te maken. Inzicht draagt bij aan ontwikkeling en daarmee aan beweging van dat wat is gestagneerd.

Een paar jaar geleden werd ik tot in het diepste van mijn kern geraakt tijdens een sjamanistische ceremonie. Een mooie en intense zoektocht volgde waarin ik veel leerde over trauma, autisme en patronen. Over het voldoen aan verwachtingen en niet in verbinding zijn met mezelf. Over de weg kwijtraken en die weer terugvinden. En over hoe we als mens onderdeel zijn van een groter geheel.

Een nieuwe ‘taal’ leerde ik, en leer ik nog steeds. De taal van het universum, die alles en iedereen met elkaar verbindt. Een taal die zich (energetisch) laat voelen, horen of zien: altijd op het juiste moment, als je de tijd neemt om deze waar te nemen. Die zich overdag laat zien in de interactie met alles en iedereen om je heen en in dromen in de nacht. Die de weg wijst vanuit stilte en vanuit ‘niet weten’. Die laat zien dat alles wat we buiten onszelf waarnemen ook in onszelf zit.

Ook leerde ik – geïnspireerd door mooie mensen – over de ongelooflijke wijsheid en helende kracht van paarden, het lichaam en van dromen. Ik kreeg zicht op mijn eigen patronen en op de keuzes die ik maak. Terug in contact met mij-zelf en mijn eigen verlangen.

Als systemisch begeleider en trainer zet ik mijn heldere blik, intuïtie, gevoeligheid en ervaring graag in om mensen te begeleiden. Om zo zicht te krijgen op hun eigen patronen en om van daaruit (weer) in verbinding te komen met hun plek en hun eigen-wijsheid.
Vanuit dat wat zich aandient in het moment, een opstelling, een dialoog of vanuit de taal van symbolen en dromen. Vanuit een plek die passend is bij de vraag en/of het moment.

Bijdragen aan een trauma sensitieve en wakkere wereld.